Close Menu
 

Nieuwigheden 2019

Onderstaande tekst is op basis van de door de inzender verstrekte gegevens geschreven. Garden Trials and Trade is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of onvolledigheden die in deze beschrijvingen staan.

Foto’s van de nieuwigheden zijn te verkrijgen door een email te sturen naar Sandra van Tol via sandra@bizzcommunications.nl.

   

Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster)
Inzender: Van Vliet New Plants

Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster) is een zaailing van Weigela florida. Het lichtgroene blad van deze cultivar kan tot wel 25 cm lang worden! De plant wordt ongeveer 1.5 meter hoog. Lime Monster is goed winterhard en kan het best worden toegepast in vakbeplantingen. Maar ook als solitaire plant komt de Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster) goed tot zijn recht. De plant is gewonnen door Bronislaw Szmit uit Ciechanow (Polen) en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink)
Inzender: Van Der Starre

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) is een mutant ontstaan uit de sterke Clematis ‘Hagley Hybrid’. De plant is zeer gezond, en geeft al op jonge leeftijd een overvloed aan unieke half- tot geheel gevulde, lichtroze bloemen. Multi Pink is zowel voor in de tuin als in een pot op het balkon een aanwinst. De winner is Van der Starre BV uit Boskoop, die de plant ook heeft ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

 

Lomandra longifolia 'Roma 13' (WHITE SANDS)
Inzender: Hoogeveen Plants BV

Lomandra longifolia 'Roma 13' (WHITE SANDS) is een prachtige Lomandra met zacht bont blad en gele bloemen van april tot oktober. Belangrijkste kenmerken: Het lichtgekleurde blad zorgt voor een geweldig contrast in de tuin. De plant is zeer onderhoudsvriendelijk en winterhard. WHITE SANDS is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Robert Harrison uit Tynong (Australië). Hoogeveen Plants BV uit Hazerswoude-Dorp brengt de plant in de handel en heeft hem ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

 

Schizophragma hydrangeoides 'Minsnow3' (SNOW SENSATION)
Inzender: Hoogeveen Plants BV

Schizophragma hydrangeoides 'Minsnow3' (SNOW SENSATION) is een uitstekende verbetering van de soort, krachtiger, gemakkelijk te kweken en van jongs af aan zeer rijk bloeiend. De jonge scheuten zijn paars van kleur. In juni-juli is de plant bedekt met bloemen. Grote bloeiwijzen in tuilen van 15 tot 20 cm, bestaande uit hartvormige crèmewitte schutbladen, 3 tot 4 cm groot. De ovale en getande bladeren van 6 tot 12 cm zijn puntig of afgerond. Ze zijn donkergroen met een blauwachtig groene onderzijde en hebben rode bladstelen. Ook de scheuten zijn rood getint. Vormt kleine steunwortels waarmee de plant zich bevestigt. Ideaal om op een boomstam te klimmen. Kan ook tegen muren, schuttingen, hekjes of hekken. SNOW SENSATION is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Pépinières Minier uit Beaufort-en-Vallée (Frankrijk). Hoogeveen Plants BV uit Hazerswoude-Dorp heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.
Clematis 'Evipo098' (SARAH ELIZABETH)
Inzender: Hoogeveen Plants BV

Clematis 'Evipo098' is een langbloeiende Clematis. De roze bloemen bestaan uit zes tot zeven, puntige, kelkbladeren met mooi contrasterende rode helmknoppen. De bloemen verschijnen in grote getalen van de late lente tot het eind van de herfst. De plant is goed herbloeiend, groeit tot ongeveer 1,2 meter hoog en vereist stevige snoei. Deze Clematis is gewonnen door The Guernsey Clematis Nursery Ltd uit Vale (Guernsey). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Hoogeveen Plants uit Hazerswoude heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.Clematis 'Evipo111' (TRANQUILITÉ)
Inzender: Hoogeveen Plants BV

Clematis 'Evipo111' (TRANQUILITÉ) is een aantrekkelijke rijkbloeiende clematis die vanwege zijn compacte groei zeer geschikt is voor de kleine tuin. De bloemen hebben lichtblauwe kelkbladeren met een lichte, tot wit vervagende nerf die mooi contrasteert met de roodbruine meeldraden. De plant is rijkbloeiend over een lange periode van de late lente tot de vroege herfst. De lichte kleur maakt dat de plant ook geplant kan worden tegen een achtergrond met donker blad of bij vrijstaande struiken of rozen in de tuin. De plant wordt zo’n 120 cm hoog en vereist stevige snoei. Deze Clematis is gewonnen door The Guernsey Clematis Nursery Ltd uit Vale (Guernsey). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Hoogeveen Plants uit Hazerswoude heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (MAGICAL EVOLUTION)
Inzender: Kolster BV

Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (MAGICAL EVOLUTION) is een prachtige mooie, sterke Hydrangea macrophylla met grote roze (of blauwe) bloemen. De plant groeit kort en compact, hierdoor is behandeling met groeiregulatoren niet meer nodig tijdens de teelt. Het ras is geschikt als kamer en tuinplant. MAGICAL EVOLUTION is gevonden als mutant door Dijk – Van Dijk uit De Lier (NL), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Kolster bv uit Boskoop is de inzender en brengt de plant tevens in de handel.
Hydrangea macrophylla 'SchrollA20' (SPARKLING BLUE)
Inzender: De Jong Plant BV

Hydrangea macrophylla 'SchrollA20' (SPARKLING BLUE) is een nieuwe rijkbloeiende Hydrangea met een sprankelende blauwe kleur, die aan iedere tak bloemen geeft. Dit soort is reblooming, wat betekent dat er het hele bloeiseizoen nieuwe bloemen zullen bloeien. Daarnaast verkleuren de bloemen ook nog eens schitterend. SPARKLING BLUE is gewonnen door Schroll Gartneriet Brylle ApS uit Årslev (Denemarken) en kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. De Jong Plant BV uit Boskoop brengt de plant vanaf 2020 in de handel en heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.Itea virginica 'SMNIVDFC' (SCENTLOVE®)
Inzender: Valkplant BV

Proven Winners® Itea virginica 'SMNIVDFC' (SCENTLOVE®) biedt het complete pakket! Heerlijk geurende grote witte bloemen in combinatie met glanzend blad en een uitzonderlijke herfstkleur zorgen ervoor dat deze compacte en zeer schaduwbestendige plant het hele seizoen interessant blijft. SCENTLOVE® is ook uitstekend geschikt om als vakbeplanting te gebruiken in de aanleg. De plant is zeer winterhard, en wordt zo’n 70 cm hoog en 90 cm breed. SCENTLOVE® is kwekersrechtelijk beschermd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.
Diervilla rivularis ‘SMNDRSF’ (KODIAK® BLACK)
Inzender: Valkplant BV

Proven Winners® Diervilla rivularis ‘SMNDRSF’ (KODIAK® BLACK) is een makkelijk te onderhouden heester. Met zijn opvallende donkere paarszwarte bladeren gedijt hij goed op schaduwrijke en droge plaatsen. KODIAK® BLACK bloeit in de vroege zomer met lichtgele bloemen die mooi contrasteren met het donkere blad. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtig felrood. Het gehele seizoen kleur in uw tuin. Is zeer winterhard en wordt 90 cm hoog en 70 cm breed. De plant is kwekersrechtelijk beschermd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.
Spiraea nipponica 'SMNSNFD' (WEDDING CAKE)
Inzender: Valkplant BV

Proven Winners® Spiraea nipponica 'SMNSNFD' (WEDDING CAKE) geeft een explosie van zuiver witte bloemenclusters laat in het voorjaar die prachtig contrasteren met de donkerblauwe bladeren. WEDDING CAKE heeft een van nature compacte groeiwijze. Een zeer gemakkelijk te onderhouden plant die perfect geschikt is voor elke type tuin. WEDDING CAKE is zeer winterhard en wordt ongeveer 90 cm hoog en breed. Kwekersrechtelijke bescherming is in aanvraag. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Weigela florida 'VUKOZ041323' (COLOURTWIST® SUNNY SIDE UP)
Inzender: Valkplant BV.

Proven Winners® Weigela florida 'VUKOZ041323' (COLOURTWIST® SUNNY SIDE UP) bloeit zeer rijk in het voorjaar met grote witte bloemen met een zonnig geel hart. De bloemen contrasteren prachtig met de donkergroene bladeren, die de plant de rest van het seizoen ook een mooi uiterlijk geven. COLOURTWIST® SUNNY SIDE UP is zeer winterhard en wordt ongeveer één meter hoog en breed. Kwekersrechtelijke bescherming is in aanvraag. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Choisya 'LISSTAR' (GOLD STAR)
Inzender: Sapho

Choisya 'LISSTAR' (GOLD STAR) is geselecteerd voor zijn prachtige goud-gele en lichtgevende loof die het hele jaar door zijn glans behoudt. De plant is goed bestand tegen direct zonlicht. De grote, fijne en langwerpige bladeren geven de plant een extra vleugje elegantie. De plant heeft een ronde vorm en groeit snel. De kleine witte bloemen zijn geurend en verschijnen in het voorjaar gevolgd door een tweede bloei in de herfst. Choisya 'LISSTAR' (GOLD STAR) is gewonnen door Liss Forest Nurseries uit Greatham, Liss (Engeland). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Hydrangea serrata 'DOLFRANC' (DOLCE FRANCE)
Inzender: Sapho

Het blad van Hydrangea serrata 'DOLFRANC' (DOLCE FRANCE) is in de lente paars van kleur en verkleurt in de zomer naar groen. De grote bolvormige bloemschermen zijn vol en dicht. De romige witte kelkblaadjes hebben een paars randje die gedurende de bloei naar roze verkleuren. De plant groeit in een ronde vorm met goed vertakkende stengels. DOLCE FRANCE bloeit rijk, ook op eerstejaars hout. De plant heeft een prachtige tweede bloei en is dus het hele seizoen een blikvanger in de tuin. Deze Hydrangea is gewonnen door M.F. Doll uit Frankrijk, kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Spiraea japonica 'MINSPI07' (ZEN'SPIRT GOLD)
Inzender: Sapho

Spiraea japonica 'MINSPI07' (ZEN'SPIRT GOLD) is een compacte, goed vertakkende en klein blijvende Spiraea. In het voorjaar en de zomer is het loof prachtig lichtgevend goud van kleur. De bloemen zijn onopvallend. Het prachtige loof en de decoratieve vorm maken deze plant bijzonder en geschikt voor kleine ruimtes. ZEN'SPIRT GOLD is ook geschikt voor in pot. De plant is gewonnen door Hortival Diffusion uit Beaufort-en-Anjou (Frankrijk), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Spiraea japonica 'MINSPIZ02' (ZEN'SPIRT CARAMEL)
Inzender: Sapho

Spiraea japonica 'MINSPIZ02' (ZEN'SPIRT CARAMEL) vormt een mooie compacte en dichte struik met aantrekkelijke oranje karamel kleurige scheuten in de lente. Na enkele weken verkleurt het blad naar groen. Snoeien veroorzaakt een herhaling van dit proces. In de zomer verschijnen de paarsroze bloemen die typisch zijn voor Japanse Spiraea. De plant krijgt in de herfst prachtige rode tinten. ZEN'SPIRT CARAMEL brengt kleur in de border of in een pot op terras. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Hortival Diffusion uit Beaufort-en-Anjou (Frankrijk). SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Hydrangea macrophylla 'Bailmacfive' (ENDLESS SUMMER SUMMER LOVE®)
Inzender: Bailey Nurseries Incorporated

Hydrangea macrophylla 'Bailmacfive' (ENDLESS SUMMER SUMMER LOVE®) is een uitstekende aanvulling op de ENDLESS SUMMER serie van doorbloeiende hortensia’s. SUMMER LOVE® heeft een compacte, stevige plantvorm met gezond donkergroen blad. De plant geeft tot in de herfst een overvloed aan aardbei-rood tot diep paarse bloemen (indien behandeld met aluminiumsulfaat) en geeft hierdoor het hele seizoen kleur. SUMMER LOVE® is gewonnen door Michael A. Dirr uit Newport Minnesota (USA), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Bailey Nurseries Inc. uit Newport, MN (USA) brengt de plant in de handel en heeft hem tevens ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Baptisia 'Pink Truffles'
Inzender: Rijnbeek and Son Perennials Export BV.

Baptisia 'Pink Truffles' is een nieuwe kleur in het Baptisia sortiment. De bloemen zijn helder zachtroze van kleur en verschijnen in het late voorjaar. De compacte en kortere groeiwijze maakt de plant zeer geschikt voor elke tuin. Baptisia is gemakkelijk te kweken en vraagt weinig onderhoud. Hierdoor heeft de plant vele toepassingsmogelijkheden, zoals grootschalige aanplant, als achtergrond in de border of als solitair. De winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Walters Gardens Inc. uit Zeeland, MI (USA). Rijnbeek and Son perennials export B.V. brengt de plant in de handel en is tevens de inzender voor de nieuwighedenkeuring.

Phlox 'Fashionably Early Princess'
Inzender: Rijnbeek and Son Perennials Export BV.

Phlox 'Fashionably Early Princess' bloeit zo’n 2 tot 3 weken eerder dan andere Phlox paniculata soorten. De bloemen zijn licht fuchsia roze van kleur en bloeien de hele zomer met een nabloei in de herfst. Het stevige groene blad blijft het hele seizoen mooi. De plant is resistent tegen meeldauw en heeft een door worteluitlopers uitbreidende groei. Phlox 'Fashionably Early Princess' is een grotere varieteit en kan hierdoor het beste in het midden of achterin de border worden toegepast. De winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Walters Gardens Inc. uit Zeeland, MI (USA). Rijnbeek and Son perennials export B.V. brengt de plant in de handel en is tevens de inzender voor de nieuwighedenkeuring.

 

 

Lees ook!
Garden Trials and Trade
Nieuw event Garden Trials and Trade focust op nieuw boomkwekerijsortiment
Lees meer