Close Menu
 

Nieuwigheden 2019

Onderstaande tekst is op basis van de door de inzender verstrekte gegevens geschreven. Garden Trials and Trade is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of onvolledigheden die in deze beschrijvingen staan.

Foto’s van de nieuwigheden zijn te verkrijgen door een email te sturen naar Sandra van Tol via sandra@bizzcommunications.nl.

   

Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster)
Inzender: Van Vliet New Plants

Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster) is een zaailing van Weigela florida. Het lichtgroene blad van deze cultivar kan tot wel 25 cm lang worden! De plant wordt ongeveer 1.5 meter hoog. Lime Monster is goed winterhard en kan het best worden toegepast in vakbeplantingen. Maar ook als solitaire plant komt de Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster) goed tot zijn recht. De plant is gewonnen door Bronislaw Szmit uit Ciechanow (Polen) en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Hydrangea serrata 'HSOPR014' (White on White)
Inzender: Van Vliet New Plants

Hydrangea serrata 'HSOPR014' (White on White) bloeit op éénjarig hout, is winterhard en bloeit lang en rijk van juni tot en met september. White on White heeft witte trossen bloemen, met volledig gevulde steriele bloemen. Einde zomer krijgen de bloemen een licht paarse rand. De plant is als potplant een aanwinst voor het terras, maar is ook goed te gebruiken als vakbeplanting. White on White blijft betrekkelijk klein, de plant wordt 70 cm hoog en breed. Deze bijzondere Hydrangea is gewonnen door Oprins Plant uit Rijkevorsel (België) en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink)
Inzender: Van Der Starre

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) is een mutant ontstaan uit de sterke Clematis ‘Hagley Hybrid’. De plant is zeer gezond, en geeft al op jonge leeftijd een overvloed aan unieke half- tot geheel gevulde, lichtroze bloemen. Multi Pink is zowel voor in de tuin als in een pot op het balkon een aanwinst. De winner is Van der Starre BV uit Boskoop, die de plant ook heeft ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

 

 

 

Spirea japonica 'DAVCOP04'(Merlo Gold)
Inzender: Van Vliet New Plants

Spirea japonica ‘DAVCOP04’ (Merlo Gold) is een nieuwe introductie uit de compacte, rijkbloeiende en bijzonder verkleurende Spiraea Merlo serie. Het goudgele blad steekt in het voorjaar mooi af tegen de jonge vuurrode scheuten. In de zomer is het blad goudgeel. In juni verschijnt een paarse bloemenzee die helder afsteekt tegen het goudgele blad. Het blad verkleurt in de herfst langzaam naar rood. Merlo Gold is resistent tegen meeldauw en goed toe te passen als vakbeplanting of solitaire plant. Merlo Gold is kwekersrechtelijk beschermd en is gewonnen door Jean-Paul Davasse uit Angers, Frankrijk. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Lomandra longifolia 'Roma 13' (WHITE SANDS)
Inzender: Hoogeveen Plants BV

Lomandra longifolia 'Roma 13' (WHITE SANDS) is een prachtige Lomandra met zacht bont blad en gele bloemen van april tot oktober. Belangrijkste kenmerken: Het lichtgekleurde blad zorgt voor een geweldig contrast in de tuin. De plant is zeer onderhoudsvriendelijk en winterhard. WHITE SANDS is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Robert Harrison uit Tynong (Australië). Hoogeveen Plants BV uit Hazerswoude-Dorp brengt de plant in de handel en heeft hem ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

 

Schizophragma hydrangeoides 'Minsnow3' (SNOW SENSATION)
Inzender: Hoogeveen Plants BV

Schizophragma hydrangeoides 'Minsnow3' (SNOW SENSATION) is een uitstekende verbetering van de soort, krachtiger, gemakkelijk te kweken en van jongs af aan zeer rijk bloeiend. De jonge scheuten zijn paars van kleur. In juni-juli is de plant bedekt met bloemen. Grote bloeiwijzen in tuilen van 15 tot 20 cm, bestaande uit hartvormige crèmewitte schutbladen, 3 tot 4 cm groot. De ovale en getande bladeren van 6 tot 12 cm zijn puntig of afgerond. Ze zijn donkergroen met een blauwachtig groene onderzijde en hebben rode bladstelen. Ook de scheuten zijn rood getint. Vormt kleine steunwortels waarmee de plant zich bevestigt. Ideaal om op een boomstam te klimmen. Kan ook tegen muren, schuttingen, hekjes of hekken. SNOW SENSATION is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Pépinières Minier uit Beaufort-en-Vallée (Frankrijk). Hoogeveen Plants BV uit Hazerswoude-Dorp heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

 

Lees ook!