Close Menu
 

Nieuwigheden 2018

Onderstaande tekst is op basis van de door de inzender verstrekte gegevens geschreven. Garden Trials and Trade is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of onvolledigheden die in deze beschrijvingen staan.

Foto’s van de nieuwigheden zijn te verkrijgen door een email te sturen naar Sandra van Tol via sandra@bizzcommunications.nl.

 

 

BESTE NIEUWIGHEID 2018

Hydrangea paniculata 'Breg14' (POLESTAR)
Breederplant VOF

Hydrangea paniculata ‘Breg14’ (POLESTAR) is een zeer compacte en vroeg bloeiende H. paniculata. Vanaf eind mei verschijnen de eerste knoppen, die eind mei begin juni uitkomen tot schermvormige bloemen. De bloemen beginnen wit en verkleuren naar roze gedurende de zomer. De plant is zeer compact en groeit maximaal 40 cm in een groeiseizoen. POLESTAR is gewonnen door A.J. Bregman uit Benthuizen en kwekersrechtelijk beschermd. Breederplants VOF uit Gouda heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.


 

Acer palmatum 'Arjos1' (METAMORPHOSA)
Inzender: Valkplant BV

De kleur van het prachtige ingesneden blad van Acer palmatum 'Arjos1' (METAMORPHOSA™) verandert continue gedurende het seizoen, een ware kleurenmetamorfose!. In het voorjaar loopt de plant uit met geel blad dat is omringt met een rozerode rand. In de zomer verkleuren de bladeren naar groen met een witte rand terwijl het blad aan de jonge scheuten geel met een witroze rand van kleur is. In de late zomer verkleuren de bladeren naar rood tot roodpaars. METAMORPHOSA™ groeit relatief snel maar blijft compact, is gewonnen door Solid Plants en is kwekersrechtelijk beschermd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring.

 

Acer pseudoplatanus 'Hermitage'
Inzender: Van Vliet New Plants

Acer pseudoplatanus 'Hermitage' is een bijzondere Esdoorn. Hoewel de eerste bronzen uitloop anders doet vermoeden, wordt het blad al vroeg in het seizoen bont met grote witte en donkergroene vlakken. De plant blijft langer bont dan bestaande cultivars. Binnen de grote vlakken komen de kleuren terug in kleine vlekjes. De handnervige bladeren zijn een lust voor het oog. De winterharde plant blijft compact, is uitermate geschikt als laanboom en uitstekend winterhard. ‘Hermitage’ is gewonnen door Gordon Ross Thomas uit Schotland en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Agapanthus africanus ‘AAOPR017’ (MI CASA)
Inzender: Van Vliet New Plants

Agapanthus africanus ‘AAOPR017’ (MI CASA) is een prachtige witte Afrikaanse lelie. De plant is sterk en maakt veel stevige witte bloemen op stelen van circa 70 cm. Deze bloemen zijn zeer geschikt als snijbloem. De plant staat graag in de zon. MI CASA doet het ook uitstekend in een pot op het terras. De plant is goed winterhard. Bijzonder aan deze witbloeiende cultivar is dat de plant makkelijk en al vroeg als plantgoed bloemen maakt. De bloemenstelen blijven relatief kort en zijn stevig, waardoor de plant goed te verhandelen en te vervoeren is. De plant is gewonnen door Oprins Plant uit Rijkevorsel, België en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Agastache 'Agapd' (BEELICIOUS PURPLE)
Inzender:
Gebr. Th. & W. Alkemade BV

Agastache 'Agapd' (BEELICIOUS PURPLE) heeft een prachtige, compacte groeiwijze van 30 cm breed en 40-50 cm hoog. De grote, paarse bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog maar trekken ook veel vlinders en bijen aan. BEELICIOUS PURPLE is herbloeiend dus je kunt lange tijd van deze uitbundig bloeiende Agastache genieten. Van Hemert & Co. BV uit Hazerswoude is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. Gebr. Th.&W. Alkemade BV uit Lisse brengt hem vanaf 2019 in de handel en heeft hem ingezonden voor de keuring. Het management verloopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

 

Ajuga tenorii 'Piotrek01' (PRINCESS NADIA)
Inzender: Nadia Plants

Ajuga tenorii 'Piotrek01' (PRINCESS NADIA) is een prachtige verschijning met haar intens paarsblauwe bloemen in het vroege voorjaar. PRINCESS NADIA heeft daarbij een herbloei in de zomer. Het blad is bont en de nieuwe scheuten zijn roze van kleur. De plant wordt ca. 10-15 cm hoog en 25 cm breed. De winner is Piotr Szdzesny (Nadia Plants) uit Waddinxveen. De plant is ingezonden door Nadia Plants uit Waddinxveen die hem ook in de handel brengt. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein. PRINCESS NADIA is kwekersrechtelijk beschermd.

 

Antirrhinum majus 'Pmoore07' (PRETTY IN PINK)
Inzender: Gebr. Th. & W. Alkemade BV

Antirrhinum majus 'Pmoore07' (PRETTY IN PINK) heeft charmante, felroze bloemen met een geel hart. De vorm van de bloemen is bijzonder: slank, langwerpig en groter dan de bloemen van andere Antirrhinum-rassen. Bloeit van begin zomer tot in het najaar. PRETTY IN PINK blijft mooi compact met afmetingen van ca. 60 cm hoog en 40 cm breed. De cultivar is geselecteerd vanwege zijn goede ziektebestendigheid. Winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Peter Moore uit Stockbridge, Verenigd Koninkrijk. De plant is ingezonden door Gebr. Th. & W. Alkemade BV uit Lisse die hem ook in de handel brengt. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

 

Aronia melanocarpa 'UCONNAM165' (REVONTULI MOUND)
Inzender: Valkplant BV

Proven Winners® Aronia melanocarpa 'UCONNAM165' (REVONTULI® Mound) is de eerste dwerg type Aronia. De plant heeft een unieke laagblijvende groeiwijze en is dus uitstekend geschikt als bodembedekker. REVONTULI® Mound is het hele seizoen een prachtige aanwinst in de tuin. In het voorjaar is de plant bedekt met sierlijke witte bloemen, in de zomer paars/zwarte bessen en in de herfst verkleuren de bladeren naar een schitterend rood. Zeer winterhard. De plant is kwekersrechtelijk beschermd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring.

 

Cercidiphyllum japonicum ‘JWW3’ (RA)
Inzender: Van Vliet New Plants

Cercidiphyllum japonicum ‘JWW3’ (RA) heeft een verscheidenheid aan kleuren. In het voorjaar lopen de scheuten oranjerood uit, waarna ze in de zomer geel kleuren. In het najaar kleurt het blad naar lime-groen. De herfstverkleuring van RA doet denken aan een mooie zonsondergang. Ondanks de gele zomerkleur groeit RA niet langzamer dan vergelijkbare Cercidiphyllum. RA vertakt goed en is winterhard. Het is de perfecte heester om een donkere plek in de tuin op te lichten. RA kan gerust in de halfschaduw. Jan-Willem Wezelenburg uit Hazerswoude heeft deze kwekersrechtelijk beschermde plant gewonnen. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Hydrangea macrophylla 'Hore0007' (REMBRANDT ROSSO GLORY)
Inzender: Boomkwekerij Lendert de Vos BV

Kwekerij Lendert de Vos BV uit Reeuwijk zendt vier Hydrangea macrophylla cultivars uit de Rembrandt® Hydrangea Collection in. Hydrangea macrophylla Rembrandt® staat voor compacte groei, zeer rijk bloeiend, harde bloemen en stevige stelen en heeft de eigenschap tot verkleuring tijdens het bloeiseizoen. De planten zijn gewonnen door Nick van Rosmalen uit Velp en kwekersrecht is aangevraagd.

Hydrangea macrophylla ‘Hore0007’ (REMBRANDT® ROSSO GLORY) draagt rode bloemen. De bloemen komen groen open en kleuren dan langzaam naar rood. De bloemblaadjes hebben een groene vleug door het rood heen die tijdens het bloeiseizoen langzaam vervaagt. Tegen het einde van het bloeiseizoen zijn de bloemen volledig rood gekleurd.

 

Hydrangea macrophylla 'Hore0031' (REMBRANDT ELEGANT ROSA)
Inzender: Boomkwekerij Lendert de Vos BV

Kwekerij Lendert de Vos BV uit Reeuwijk zendt vier Hydrangea macrophylla cultivars uit de Rembrandt® Hydrangea Collection in. Hydrangea macrophylla Rembrandt® staat voor compacte groei, zeer rijk bloeiend, harde bloemen en stevige stelen en heeft de eigenschap tot verkleuring tijdens het bloeiseizoen. De planten zijn gewonnen door Nick van Rosmalen uit Velp en kwekersrecht is aangevraagd.

Hydrangea macrophylla ‘Hore0031’ (REMBRANDT® ELEGANT ROSA) draagt roze bloemen. De bloemen komen lime-kleurig open en kleuren daarna door naar zacht roze. Naarmate het seizoen vordert krijgen de bloemen een groene vleug in de afzonderlijke bloemblaadjes. Aan het einde van het seizoen kleuren de bloemen door naar oud roze.

 

Hydrangea macrophylla 'Hore0046' (REMBRANDT VIBRANT VERDE)
Inzender: Boomkwekerij Lendert de Vos BV

Kwekerij Lendert de Vos BV uit Reeuwijk zendt vier Hydrangea macrophylla cultivars uit de Rembrandt® Hydrangea Collection in. Hydrangea macrophylla Rembrandt® staat voor compacte groei, zeer rijk bloeiend, harde bloemen en stevige stelen en heeft de eigenschap tot verkleuring tijdens het bloeiseizoen. De planten zijn gewonnen door Nick van Rosmalen uit Velp en kwekersrecht is aangevraagd.

Hydrangea macrophylla ‘Hore0046’ (REMBRANDT® VIBRANT VERDE) draagt groene bloemen. Tijdens het bloeiseizoen verandert het hartje langzaam naar roze toe. Tegen het einde van het seizoen krullen de randen van de bloemetjes om en verkleuren naar rood. Aan het einde van het seizoen zijn alle bloemen spectaculair rood.

 

Hydrangea macrophylla 'TK02' (SO LONG SUNNY)
Sapho

Hydrangea macrophylla 'TK02' (SO LONG SUNNY) voltooid de reeks van herbloeiende hortensia’s voor koude klimaten die in 2017 door Sapho is geïntroduceerd. SO LONG SUNNY geeft de hele zomer een overvloedige bloei met mooie afgeronde bloemschermen. De witte bloemblaadjes zijn gekruld, met een levendige roze rand. Gedurende de bloei verkleuren de bloemen naar roze wit. Bij een standplaats in een zure, aluminium houdende grond, krijgt deze variëteit hemel-blauwe tinten. De compacte groei en stevige stengels maakt deze plant een goede tuinhortensia, die goed kan worden toegepast als solitair, in vakbeplanting, als lage heg of in grote pot. Winner van deze plant is Yasuhiro Takahashi uit Narita City, Chiba (Japan). Inzender is SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) die de plant tevens in de handel brengt.

 

Hydrangea paniculata 'Breg14' (POLESTAR)
Breederplant VOF

Hydrangea paniculata ‘Breg14’ (POLESTAR) is een zeer compacte en vroeg bloeiende H. paniculata. Vanaf eind mei verschijnen de eerste knoppen, die eind mei begin juni uitkomen tot schermvormige bloemen. De bloemen beginnen wit en verkleuren naar roze gedurende de zomer. De plant is zeer compact en groeit maximaal 40 cm in een groeiseizoen. POLESTAR is gewonnen door A.J. Bregman uit Benthuizen en kwekersrechtelijk beschermd. Breederplants VOF uit Gouda heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Hydrangea paniculata 'Couhaprim' (PRIM'RED)
Sapho

Hydrangea paniculata 'Couhaprim' (PRIM'RED) is geselecteerd vanwege zijn vroege rijpheid en veranderende bloemkleur. Eind mei, begin juni zijn de bloemen crème-wit van kleur. Om vervolgens binnen twee of drie weken te verkleuren via roze naar rood. De bloemen houden de rode kleur voor een lange periode tot juli-augustus. De grote pluimen zijn elegant, met zowel steriele bloemen, die zijn roze tot fel rood, en vruchtbare bloemen, die helder rood van kleur zijn. PRIM'RED vormt een kleine struik tot 1,5 m met fijne rechte stammen. PRIM'RED is gewonnen door Jacques Couturieux. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Inzender is SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) die de plant tevens in de handel brengt.

 

Hydrangea paniculata ‘HPOPR018’ (EARLY HARRY)
Inzender: Van Vliet New Plants

Hydrangea paniculata ‘HPOPR018’ (EARLY HARRY) is een vroegbloeiende cultivar in de pluimhortensia’s. De roomwitte bloemen zullen langzaam een roze/ paarse gloed ontwikkelen. Belangrijkste pluspunt van de EARLY HARRY is de vroege bloei, de eerste knoppen zijn duidelijk zichtbaar in mei. Dit zorgt ervoor dat er geleverd kan worden als de handel heet is. De plant is gewonnen door Oprins Plant uit Rijkevorsel, België en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

 

Hydrangea 'USHYD0405' (RUNAWAY BRIDE SNOW WHITE)
Inzender: Cultivaris GMBH

Hydrangea 'USHYD0405' (RUNAWAY BRIDE SNOW WHITE) is een nieuwe interspecifieke Hortensia hybride die in het voorjaar en vroege zomer niet alleen op de eindscheuten, maar ook aan alle zijknoppen van het vorige seizoen bloeit. Na de eerste bloei verschijnen de bloemen op de nieuw gevormde scheuten. Hierdoor wordt de bloei verlengd tot in het najaar. Door de unieke bloemvorm en slingervormige groei is de plant ook geschikt voor hanging baskets en de kweek op rekjes. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Ushio Sakazaki uit Japan. Cultivaris GmbH uit Heidesheim/Rheinhessen (Duitsland) heeft de plant ingezonden voor de keuring.

 

Lavandula stoechas 'Agri447' (DARK NIGHT)
Inzender: Boomkwekerij Robert Wijsman

Lavandula stoechas 'Agri447' (DARK NIGHT) is een L. stoechas met zeer grote bloemen en zeer grote vlaggen. De bloemen zijn intens donkerpaars en bloeien van de vroege zomer tot begin van de winter. De herbloei is zeer rijk! Daarnaast heeft DARK NIGHT een sterk wortelgestel. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en wordt ingezonden door Boomkwekerij Robert Wijsman uit Boskoop die hem ook in de handel brengt. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein. De winner is Agriverco uit De Lier.

 

Leontopodium alpinum 'Berghman' (BLOSSOM OF SNOW)
Inzender: Gootjes-Allplant BV

Leontopodium alpinum 'Berghman' (BLOSSOM OF SNOW) bloeit als geen ander. Niet één, maar twee keer per jaar; in de zomer en opnieuw in de herfst. BLOSSOM OF SNOW heeft karakteristieke, grote en stervormige bloemen. De bloemen zijn puur wit met een geel hart. Dit vormt een verfrissend geheel met het zilveren blad. De plant wordt ca. 40 cm hoog en 60 cm breed. Kan door zijn uitzonderlijk lange bloemstelen ook als snijbloem worden gebruikt. De winner is Herman Berghman uit Asse, België. De plant is ingezonden door Gootjes-Allplant BV uit Heerhugowaard die hem ook in de handel brengt.

 

Picea glauca ‘Sun on the Sky’
Inzender: Van Vliet New Plants

Picea glauca 'Sun on the Sky' dankt zijn naam aan de gele naalden die in de zomer aan de plant verschijnen. 'Sun on the Sky' heeft een mooie opgaande en piramidevormende groeiwijze. In 2004 werd 'Sun on the Sky' als sport in 'Sanders Blue Select' gevonden. Picea glauca 'Sun on the Sky' is een langzaam groeiende conifeer met een dichte en compact opgaande groeiwijze. De plant heeft kleine zachte, dichte naalden. De nieuwe jonge uitlopen zijn in het voorjaar lichtgeel gekleurd en pas in de late zomer, begin herfst, kleuren zij terug naar lichtblauw. 'Sun on the Sky' kan in 10 jaar tijd uitgroeien tot een hoogte van één meter. De plant stelt geen eisen aan de grondsoort, maar wil wel graag een plaatsje in de zon of halfschaduw. Door zijn goede winterhardheid en mooie kleuring geeft 'Sun on the Sky' vele jaren plezier in de border of op het terras. Winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is A&M Kaluzinscy uit Szadek, Polen. Inzender is Van Vliet New Plants uit Stroe die de plant tevens in de handel brengt.

 

Rehmannia 'Crouching Tiger'
Inzender: Cultivaris GMBH

Rehmannia 'Crouching Tiger' is een nieuwe selectie van Rehmannia, de “Chinese vingerhoedskruid”. Vanuit het glanzende, in rozetvorm groeiende, blad groeien de bloemstengels. De grote buisvormige bloemen lijken op vingerhoedskruid, maar dan met verder omgekrulde kelk, zijn wit van kleur en hebben levendige geel/bordeaux kleurige kelen. De bloei is van april tot oktober. Zorgt in de border of in pot voor de hele zomer kleur. De winner is Lüder Nobbmann uit Wetzlar (Duitsland). 'Crouching Tiger' is kwekersrechtelijk beschermd en ingezonden door Cultivaris GmbH uit Heidesheim/Rheinhessen (Duitsland).

 

Rhodohypoxis ‘Beverly’
Inzender: Van der Peijl Tuinplanten

Rhodohypoxis ‘Beverly’ bloeit uitbundig van de vroege zomer tot het najaar met zeer grote, rozerode bloemen. Dit prachtige exemplaar is niet gevoelig voor ziekten en onderhoudsvriendelijk. ‘Beverly’ heeft een bossige habitus en wordt ca. 20 cm hoog en 25 cm breed. Rhodohypoxis ‘Beverly’ is uitermate geschikt voor de rotstuin maar kan ook prima in een vaste plantenborder, gemengde container of als solitair op balkon of terras. Jaap Duijs uit Otterloo is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. De plant is ingezonden door Van der Peijl Tuinplanten uit Zundert die hem ook in de handel brengt. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

 

Saxifraga 'HIL201206' (ICEQUEEN)
Inzender: Gebr. Th. & W. Alkemade BV

Saxifraga 'HIL201206' (ICEQUEEN) leeft lang doordat dit nieuwe ras meerdere rozetten vormt. Normaal heeft Saxifraga één rozet en dan sterft de plant na de bloei. ICEQUEEN maakt weer nieuwe rozetten en blijft bloeien. In de zomer verschijnen lange bloemstengels. De zijstengels zijn bedekt met kleine, sneeuwwitte bloemetjes. De beeldschone rozetten zijn zilver-groen. De plant is ingezonden door Gebr. Th.&W. Alkemade BV uit Lisse die hem ook in de handel brengt. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein. Philip van Hilst uit Kaatsheuvel is de winner. ICEQUEEN is kwekersrechtelijk beschermd.

 

Spiraea 'Davcopo1' (MERLO STAR)
Sapho

Spiraea 'Davcopo1' (MERLO STAR) heeft karakteristiek intens rood jong schot in de lente en is resistent tegen echte meeldauw. De donkerroze bloemen verschijnen in juni. MERLO STAR is een aantrekkelijke variëteit door zijn oranje-rode jonge scheuten in de lente. De groei is compact, laag spreidend. Het blad is glanzend en goudkleurig verkleurt naar groen-geel gedurende de zomer.

Deze kwekersrechtelijk beschermde plant is gewonnen door Jean-Paul Davasse uit Frankrijk. Inzender is SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) die de plant tevens in de handel brengt.

 

Spiraea media 'SMSMBK' (DOUBLE Valkplant BV

Proven Winners® Spiraea media 'SMSMBK' (DOUBLE PLAY® Blue Kazoo) is een ware kleurexplosie! De bladeren hebben een prachtige koelblauwe kleur die naar dieprood verkleurt in de herfst. De nieuwe scheuten voegen in het voorjaar, naast de hele grote witte bloemen, een vleugje donkerrood en limoen toe. De plant is kwekersrechtelijk beschermd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring.

 

Spiraea 'Minspil04' (LITTLE FLAME)
Sapho

Spiraea 'Minspil04' (LITTLE FLAME) is een mooie verbetering van ‘Goldflame’. Met name geliefd om de compacte groei en het glimmende blad. In het voorjaar zijn de toppen van de jonge scheuten brons-oranje van kleur, de bladeren zijn goud-groen in de zomer, verkleurend naar oranje met kopertinten in de herfst. De karmijnroze bloemschermen verschijnen in de zomer. De winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Pepinieres Minier uit Beaufort-en-Anjou (Frankrijk). SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) is de inzender en brengt de plant tevens in de handel.

 

Trachelospermum jasminoides 'Trared' (WINTER RUBY)
Sapho

Trachelospermum jasminoides 'Trared' (WINTER RUBY) heeft een mooie wintertooi met haar koraalrode stengels en bladeren. WINTER RUBY heeft een aantal andere voordelen ten opzichte van typische jasmijn. Het blad is helderder, beter bestand tegen vorst en droogt niet uit in de winter. De royale witte bloemen zijn net zo overvloedig en reukloos. De groei is compact met een mooie natuurlijke vertakking en overvloedige bloei. Hierdoor is WINTER RUBY een ideale variëteit voor het kweken in potten met steunen van 40 cm tot 1,5 m. Deze kwekersrechtelijk beschermde plant is gewonnen door Pépinières Travers uit Saint Cyr EN Val (Frankrijk). Inzender is SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) die de plant tevens in de handel brengt.

 

Veronica spicata 'Joca128' (SNOW CANDLES)
Gebr. Th. & W. Alkemade BV

Veronica spicata 'Joca128' (SNOW CANDLES) geeft een massa aan spierwitte bloemen in de zomer. Deze nieuwe Veronica heeft zeer goede eigenschappen: compact, bossig én weinig gevoelig voor ziektes en plagen. De hoogte is ca. 20 cm en de breedte ca. 25 cm. SNOW CANDLES staat het liefst in de zon of halfschaduw op een vochtige, goed gedraineerde grond en is winterhard tot -30°C. Ideaal als solitair, gemixte beplanting of in je vaste plantenborder. Winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Jos Cammeraat uit Boskoop. Gebr. Th.&W. Alkemade BV uit Lisse brengt hem in de handel en heeft hem ingezonden voor de keuring. Het management verloopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Viburnum 'NCVX1' (SHINY DANCER)
Valkplant BV

Proven Winners® Viburnum 'NCVX1' (SHINY DANCER™) is een uitzonderlijk compacte Viburnum met zeer dikke glanzende donkergroene bladeren met een aantrekkelijk rood randje. De bladeren van deze semi-groenblijvende plant verkleuren naar dieprood in de herfst. Bloeit in het voorjaar met crèmewitte bloemen. Voor deze Viburnum SHINY DANCER™ is kwekersrechtelijke bescherming aangevraagd. De plant is ingezonden door Valkplant BV uit Boskoop.

 

Weigela florida 'Sunset' (MY MONET SUNSET)
Valkplant BV

Proven Winners® Weigela florida 'Sunset' (MY MONET SUNSET®) is een dwerg Weigela met zeer aantrekkelijk bont blad dat in de herfst de oranje, rode en gele kleuren krijgt van een zonsondergang. De prachtige bladeren van deze Weigela zorgen het hele seizoen voor kleur in de tuin. Bloeit in het voorjaar met zachtroze bloemen. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring.

 

 

 

Lees ook!