Close Menu
 

Van Vliet New Plants presenteert Potentilla Bella serie

13 mei 2019
Van Vliet New Plants presenteert Potentilla Bella serie

Op Garden Trials and Trade presenteren veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus de meest actuele innovaties in het sortiment van houtige gewassen en vaste planten. Van Vliet New Plants is een licentiebureau dat zich voornamelijk bezig houdt met de introductie, exploitatie en het beheer van kwekersrechtelijk beschermde plantenrassen. Bij nieuwe soorten of vernieuwingen binnen bestaande assortimenten is het belangrijk om vooraf te testen of de plant een commercieel succes kan worden voordat het definitief op de markt wordt gebracht. Van Vliet New Plants benut de beurs GTT om verschillende nieuwe soorten binnen de Potentilla Bella serie onder de aandacht te brengen.

Potentilla fruticosa ‘Bellissima’
De Potentilla fruticosa ‘Bellissima’ is de grootste vernieuwing binnen het Potentilla assortiment. ‘Bellissima’ is gekruist met als doel een compact groeiend soort te krijgen die niet verbleekt in de zon. ‘Bellissima’ bloeit rijk met zeer dieproze bloemen.Potentilla fruticosa ‘Bella Sol’
Potentilla fruticosa 'Bella Sol' is de al net zo compacte zuster van 'Bellissima'. 'Bella Sol' bloeit zeer rijk met geel-oranje bloemen. Omdat 'Bella Sol' compact blijft, heeft hij maar weinig snoei nodig bij de opkweek.Potentilla ‘Bella Bianca’
Potentilla 'Bella Bianca'  heeft een meer bodembedekkende habitus. ‘Bella Bianca’ bloeit met helderwitte bloemen. Het blad van Bella Bianca is donkergroen, dit geeft een mooi contrast met de helderwitte bloemen.Nieuwe introducties in 2019:
Potentilla ‘Bella Apple’ is geselecteerd vanwege de rijke bloei in combinatie met een compacte habitus. ‘Bella Apple’ is een gemakkelijk te kweken product, die vanwege haar compacte groeiwijze weinig snoei nodig heeft. Potentilla ‘Bella Lindsey’ is evenals de andere soorten in de Bella serie compact. 'Bella Lindsey' bloeit zeer rijk met heldergele bloemen, die ook in de zomer niet verkleuren. In het najaar verkleuren de heldergele bloemen langzaam naar een warme oranje-gele kleur.

  

Kortom; de Potentilla Bella serie is een nieuwe compacte Potentilla serie. De Potentilla’s in deze serie zijn: compact, rijkbloeiend & bloeien met heldere bloemen die niet verkleuren gedurende de zomer. Van Vliet New Plants introduceert in 2019, twee nieuwe Potentilla’s in de Bella serie: ‘Bella Apple’ (pastel-oranje bloemen) en ‘Bella Lindsey’ (heldergele bloemen). Deze introducties maken de Bella serie nog meer compleet.

Over Van Vliet New Plants
Van Vliet New Plants houdt zich voornamelijk bezig met de introductie, exploitatie en het beheer van kwekersrechtelijk beschermde plantenrassen. Momenteel beheren we ruim 200 plantenrassen waarvoor nationaal of Europees kwekersrecht is verleend of aangevraagd, op naam van de winnaar (veredelaar of vinder en ontwikkelaar van het ras). Van Vliet New Plants heeft van de houders van deze kwekersrechten de exclusieve rechten verkregen om als hoofdlicentiehouder de soorten op basis van sublicenties bij de juiste kwekers en groothandelsbedrijven onder te brengen. Voor meer informatie: www.newplants.nl

Indien u interesse heeft om de Potentilla Bella serie op te nemen in uw assortiment, aarzel niet om contact op te nemen met Van Vliet New Plants (info@newplants.nl or +31 (0)342 - 444 344)