Close Menu
 

Nieuwigheden op Garden Trials and Trade 2019

30 april 2019
Nieuwigheden op Garden Trials and Trade 2019

Op Garden Trials and Trade presenteren veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus de meest actuele innovaties in het sortiment van houtige gewassen en vaste planten. Deelnemers kunnen ook planten inzenden voor de nieuwighedenkeuring om zo een onafhankelijk advies van een deskundige jury te krijgen. Voor deze editie heeft Van Vliet New Plants uit Stroe onder andere de Weigela florida ‘BRS1’ (Lime Monster) en de Hydrangea serrata 'HSOPR014' (White on White) ter keuring aangeboden.

Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster)
Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster) is een zaailing van Weigela florida. Het lichtgroene blad van deze cultivar kan tot wel 25 cm lang worden! De plant wordt ongeveer 1.5 meter hoog. Lime Monster is goed winterhard en kan het best worden toegepast in vakbeplantingen. Lees de gehele beschrijving hier op de website.Hydrangea serrata 'HSOPR014' (White on White)
Hydrangea serrata 'HSOPR014' (White on White) bloeit op éénjarig hout, is winterhard en bloeit lang en rijk van juni tot en met september. White on White heeft witte trossen bloemen, met volledig gevulde steriele bloemen. Einde zomer krijgen de bloemen een licht paarse rand. Lees de gehele beschrijving hier op de website.