Close Menu
 

van Vliet New Plants uit Stroe

3 april 2018
van Vliet New Plants uit Stroe

“Een beurs om te polsen welke richting we als bedrijf op kunnen gaan de komende jaren en dan de eindklanten te verbinden aan de producenten”. Dat is volgens Peter Kroes, directeur van Van Vliet New Plants, de reden waarom hij Garden Trials and Trade een belangrijke beurs vindt.

Zij gaan in juni een aantal nieuwigheden ter keuring aanbieden, en tevens een aantal nieuwigheden die in 2020-21 op de markt gaan komen onder de aandacht brengen. Dat deze beurs gelijktijdig is met de Flower Trials ziet Peter alleen maar als een groot voordeel. “Hopelijk vinden de categorymanagers de weg ook naar Boskoop, en kunnen ze zien wat er de komende jaren aan komt aan nieuwigheden”

Als ze weer een aantal producenten en eindklanten aan hun producten weten te koppelen, dan is voor Peter de beurs een succes. Dit is dan ook de voornaamste doelstelling voor Van Vliet New Plants. Ze zullen hun klanten daarom ook persoonlijk gaan benaderen om ze uit te nodigen voor Garden Trials and Trade.

Peter benadrukt nogmaals dat noviteiten zeer belangrijk zijn voor de boomkwekerijsector. “We hebben meer dan 150 noviteiten onder beheer, en dat worden er meer en meer. Van Vliet New Plants, regelt de introductie van Kas tot Kassa”. Het meest trots is hij zelf op de Ilex Crenata Glorie Dwarf. Volgens Peter de sterkste en meest geschikt Buxus-vervanger. Maar ook de lijn met Hydrangea’s zijn bewezen een goede toevoeging te zijn. Hij voegt daaraan toe dat het lastig blijft om de potentie van een noviteit te bepalen. Dat blijft een gevoel dat je op trials zoals deze kan staven bij producenten.