Close Menu
 

Garden Trials and Trade nieuws

Garden Trials and Trade 2020 geannuleerd
De 3e editie van Garden Trials and Trade gaat niet door. De huidige situatie rondom het Coronavirus maakt dat de organisatie het niet verantwoord vindt om het evenement door te laten gaan.
Lees meer
COVID-19 Coronavirus
Conform de richtlijnen van de Nederlandse regering met betrekking tot het COVID-19 Coronavirus, hebben wij besloten te wachten tot 6 april 2020 alvorens we een beslissing nemen om Garden Trials and Trade te annuleren of door te laten gaan. Wij volgen de situatie op de voet en indien nodig communiceren wij onmiddellijk.
Lees meer
Garden Trials and Trade 2020 zet volgende stap
De 3e editie van Garden Trials and Trade 2020 vindt plaats van 8 – 10 juni op een nieuwe locatie aan de Noorwegenlaan aansluitend aan GROEN-Direkt. Deze stap wordt gezet op initiatief van Greenport Business Center die als founder van Garden Trials and Trade GROEN-Direkt heeft gevraagd gastheer te zijn van de komende editie. Proba BV blijft het organisatieteam.
Lees meer
Tweede editie Garden Trials and Trade goed gewaardeerd
De tweede editie van Garden Trials and Trade is goed gewaardeerd. Standhouders zijn tevreden over de kwaliteit van het bezoek. Op dinsdag en donderdag bleef het aantal bezoekers achter bij vorig jaar. Het gepresenteerde assortiment in de stands, de noviteitenkeuring en de compacte en overzichtelijke beursvloer maakten dat de beurs door bezoekers als zeer waardevol werd ervaren.
Lees meer
Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019
Clematis 'ST17333’ (Multi Pink), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, is uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019. Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) heeft een unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis. De plant is een mutant ontstaan uit Clematis 'Hagley Hybrid' en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig. Het is een uitstekende en vernieuwende introductie, aldus de KVBC jury.
Lees meer
Garden Trials and Trade: innovaties en noviteiten van 33 bedrijven op 1 locatie!
Van 11 t/m 13 juni 2019 vindt de tweede editie Garden Trials and Trade plaats in het Plantariumgebouw. 33 bedrijven, waaronder enkele buitenlandse, presenteren hun noviteiten en innovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten. De beursvloer is compact en overzichtelijk. Qua indeling is gekozen voor een open structuur. In plaats van hoge tussenwanden vormt een haag van 1,80 m hoog de afscheiding tussen twee stands. De beurs krijgt hierdoor een mooie groene en transparante uitstraling. Centraal op de beurs ligt het Groene Café, een ontmoetingsruimte voor standhouders en hun klanten.
Lees meer
Van Vliet New Plants presenteert Potentilla Bella serie
Op Garden Trials and Trade presenteren veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus de meest actuele innovaties in het sortiment van houtige gewassen en vaste planten. Van Vliet New Plants is een licentiebureau dat zich voornamelijk bezig houdt met de introductie, exploitatie en het beheer van kwekersrechtelijk beschermde plantenrassen. Bij nieuwe soorten of vernieuwingen binnen bestaande assortimenten is het belangrijk om vooraf te testen of de plant een commercieel succes kan worden voordat het definitief op de markt wordt gebracht. Van Vliet New Plants benut de beurs GTT om verschillende nieuwe soorten binnen de Potentilla Bella serie onder de aandacht te brengen.
Lees meer
Nieuwigheden op Garden Trials and Trade 2019
Op Garden Trials and Trade presenteren veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus de meest actuele innovaties in het sortiment van houtige gewassen en vaste planten. Deelnemers kunnen ook planten inzenden voor de nieuwighedenkeuring om zo een onafhankelijk advies van een deskundige jury te krijgen. Voor deze editie heeft Van Vliet New Plants uit Stroe onder andere de Weigela florida ‘BRS1’ (Lime Monster) en de Hydrangea serrata 'HSOPR014' (White on White) ter keuring aangeboden.
Lees meer
Nieuwighedenkeuring tijdens Garden trials and Trade
Als mede-initiatiefnemer van Garden Trials and Trade zal de keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) ook tijdens de tweede editie nieuwigheden keuren. De keuringscommissie heeft bijzonder veel ervaring als het gaat om het keuren van boomkwekerijgewassen op beurzen. ‘Tijdens Garden Trials and Trade draait alles om innovatie en nieuwigheden, dus is de KVBC een logische partner om deze introducties op waarde te schatten’, stelt de organisatie.
Lees meer
Garden Trials and Trade: topinnovaties van ruim 30 bedrijven op één locatie!
Ruim 30 bedrijven hebben zich verbonden aan de tweede editie van Garden Trials and Trade 2019 dat op 11, 12 en 13 juni 2019 plaatsvindt. Garden Trials and Trade is hét event waar de nieuwste veredelingen op het gebied van houtige gewassen en vaste planten worden getoond. Veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus tonen de meest actuele innovaties in het sortiment.
Lees meer
De titel Beste Nieuwigheid 2018, ingezonden voor de keuring tijdens Garden Trials and Trade 2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KVBC op 4 februari jl. vond ook de verkiezing plaats van Beste Nieuwigheid 2018. Na het stemmen werd de winnaar bekend gemaakt door Hans van Gemeren van de keuringscommissie. De titel Beste Nieuwigheid 2018 gaat naar Hydrangea paniculata ‘Breg14’ (POLESTAR).
Lees meer
Tweede editie Garden Trials and Trade van 11 t/m 13 juni 2019
Van 11 t/m 13 juni 2019 vindt de tweede editie van Garden Trials and Trade plaats in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre in Boskoop-Hazerswoude. De lancering van de eerste editie in juni van dit jaar verliep uiterst voorspoedig. 34 deelnemende bedrijven en vele internationale bezoekers wisten de weg naar Boskoop te vinden. Daarmee is de basis gelegd voor de volgende editie.
Lees meer